Elva Elamusfestival #tartumaine ootab kõiki juba sel laupäeval, 22. augustil! Sel korral tutvustame festivalil osalevaid Tartu linna ettevõtteid.

Kaja Raitar Design valmistab ja müüb käsitsi valmistatud rahvariietes nukkudest ehteid, korduvkasutatavaid puuvillast maske ja tekstiilkotte.

Vembutaja muudab oma batuutidega festivali lasteala mänguliseks ja rõõmsaks.

Ka Inimpall on meie festivalil esindatud, mis tähendab, et noored festivalikülastajad saavad proovida, mis tunne on olla suure palli sees. Inimpall on kui suur õhkpadi, mis pehmendab kõik kokkupõrked. Inimpalliga saab muuta ka kõige traditsioonilisemad mängud kaasahaaravamaks, turvalisemaks ja veel lõbusamaks.

Põrsakeste tegevus on tihtipeale muinasjutulik – podisevad nõiajoogid, maagiline toss ja isegi tuldpurskavad draakonid. Kuid põrsakesed tegelevad muinasjuttudest ja maagiast veelgi põnevamaga – teadusega! Kolm Põrsakest tulevad festivalile ning teevad lastele ja noortele teadusteatrit – põnevad katsed on garanteeritud.

Armastusest Inspireerituna on mahetoodete maaletooja Tartus, kes pakub ka festivalil häid maitseelamusi. Lõhnakas seevastu pakub lõhnaelamusi. Ettevõtte eesmärk on luua inimeste heaolutunnet ja rahulolu suurendavat atmosfääri, mille kaudu aidatakse kaasa klientide eesmärkide täitmisele. Ettevõte kasutab oma töös ainult puhtaid looduslikke lõhnaaineid ja pakub ainult erilahendusi. Festivalil korraldab ettevõte meeliülendavaid viktoriine, teadusuuringutel põhinevaid mänge, praktilise lõhna loomise õpetuse töötuba ning seda kõike igas vanuses huvilistele ja lõhnasõpradele.

Tartumaa Omavalitsuste Liit ja Võrumaa Arenduskeskus tutvustab elamusfestivalil Tartumaa loometalguid, mis toimuvad selle aasta 23.–24. oktoobril. 

Tartumaa Loometalgud on häkatoni stiilis nädalavahetus, mis põhineb võrumaalaste Vunki mano! meetodil. See on mõtteviis, et igaüks saab käivitada muutuseid, mida ühiselt ellu viia. Koosloome, kus probleemide lahendamisse on kaasatud kõik seotud osapooled, sealhulgas ka sihtrühm, aitab jõuda paremini toimivate lahendusteni. Meil kõigil on oskusi, teadmisi ja tutvusi, mis võivad kellegi teise jaoks väga väärtuslikuks osutuda. Igaühe panus on hindamatu väärtusega ja ainult üheskoos tehes jõuame kestvate tulemusteni. Tartumaa loometalgud on tartumaine ideede kiirendi, mis kasutab kasutajast lähtuvat disainmõtlemist.

Elva Elamusfestivalile toob Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 projekti “ReVogue Moefestival ja -mess”, et tutvustada ja populariseerida jätkusuutlikku ja taaskasutatavat moekunsti. Elvas toimuvad kolm tasuta ReVogue stilistika õppetuba, kus oma ala eksperdid jagavad näpunäiteid, kuidas oma garderoobist parim võimalik tulemus välja võluda.

Täpsemalt selgub, mida erinevad kehatüübid peaksid riietumisel silmas pidama, millised värvid toovad esile meie parimad küljed ja milliseid riideesemeid omavahel kombineerida. Kohapeal on ka võimalik endale näidisriideesemeid soetada. NB! Õppetubades osalemiseks palume registreeruda: https://form.jotform.com/202293488486063

Muidugi on kohal ka SA Tartu 2024 – Euroopa kultuuripealinn esindajad, kes räägivad huvilistele tiitliaasta ettevalmistustest ning praegustest tegevustest.