Festivali noorematele külastajatele on mõeldud välja täitsa eraldi tegevused ja programm. Seega saavad lapsed ja noored lustida laste- ja noortealal Järve tänaval ning nautida noortelaval toimuvat.

LASTEALA tegevused algavad kell 11 ning seal saavad pisemad huvilised lustida beebitunnis, tutvuda maitsvate beebitoitudega ja nautida väikeloomade paitamist.

Lasteringi AB, loovus-ja fotoringi ning tehnikaringi erinevates töötubades saavad lapsed arendada käe ja silma koostööd ning avaldada oma fantaasiat ja emotsioone kunstiliste tegevuste kaudu.
Muusikatoas saab käsikellade ja ksülofonide helisid kuulda ja neid pille ka ise kõlama panna. Kõikidesse töötubadesse on oodatud ka emmed ja issid.

NOORTEALA

Noorteala tegevused algavad kell 13 ning sel aastal üllatab taas sisuka ja mitmekülgse kultuuriprogrammiga alal paiknev NOORTELAVA.

Noortealale on üles seatud väike huvitegevuse mess, mis tähendab, et kohal on Elva valla huvihariduse tegevuskava rakendajad oma menukate õpitubadega, millest saavad kõik noored päeva jooksul osa võtta. Peale selle on külas põnevate õpitubadega külalised Tartumaalt.

Noortealale sätib end üles Elva valla noorsootöö telk, kus pakub iga Elva valla noortekeskus külastajatele pooletunnise meelelahutusliku tegevuse.

Kohal on ka Tartumaa omavalitsuste liit ja Ärinõuandla, kus tutvustatakse ka noortele mõeldud äriideede konkurssi VÄLK – toimub ka kaks väga põnevat ideede genereerimise õpituba kell 14 ja kell 16. Konkursi kohta loe rohkem SIIT.

Elva huviala- ja koolituskeskus toob alale teadus- ja tehnikaringi, digikunsti ja kaberingi õpitoad. Noortelaval seab end üles trummiring ning võimalus on kätt proovida, kui raske see trummipõristamine õigupoolest on.

Puhja kool on endaga kaasa võtnud lastejooga õpitoad ning näha saab, mis toimub nende raadio- ja DJ-ringides. Rõngu rahvamaja pakub võimalust puutöö õpitoas midagi päris ise valmis meisterdada. Lastejooga ja vaimse tervise õpitoas on võimalik veidi pingeid maandada. Looduse õpitoas on kohal kobras, kes räägib veidi juttu loodusest ning võimalus on kaasa teha üks vahva loodusbingo. Noortelava vahetus läheduses saab esinemiste vahel proovida järele, mida kujutab endast jumping-trenn.

OÜ Merkuu, Rannu pere- ja noortekeskuse lipu all, toob kohale oma mobiilse tehnikaringi õpitoa. Peale selle saab ise proovida kitarrimängu ja saada teada, mis häält teeb ukulele. Festivalil on kohal ka OÜ Adelheidworks, kes meelitab alati erinevatel sündmustel oma loomeringi tegevustega.

Selle eest, et ala peal kõht väga tühjaks ei läheks, hoolitseb EG õpilasaktiiv Tahe oma kohvikuga.

Seda, et teadus on lahe, tõestab Kolm Põrsakest, kes teevad veidi sõud. Külalised Nõo vallast on endaga kaasa võtnud keraamika ja kunstiringi õpitoa. Kes veel ei tea, mis on SUP-itamine, siis seda näitab Tartu vald. Vankrisõitu ja ratsutamist pakuvad R&R hoburetked.

Peale selle saab rannaalal osaleda erinevates sportlikes tegevustes.

Seega märgi oma kalendrisse 22.08 kell 13 Elva Elamusfestivali NOORTEALA, sest päev täis ägedaid tegevusi ootab sind!