Sel aastal toimub 22. augustil kolmas Elva Elamusfestival ning oodata on varasemast palju rohkem. Nimelt laieneb festivali programm ning sel korral tutvustavad peale Elva valla ettevõtjate oma tooteid ja tegevusi kõik Tartumaa valdade loomemajandusega tegelevad ettevõtted. 

Elva Elamusfestival on kogu päeva toimuv mess koos selle juurde kuuluva meluga, kus Tartumaa loomemajandusega tegelevad ettevõtted pakuvad elamusi, korraldavad töötube ning tutvustavad oma tooteid ja teenuseid.

Festivalile on oodatud osalema kõik loomemajandusega tegelevad ettevõtted, kes tegelevad arhitektuuri, disaini, etenduskunstide, filmi, kirjastamise, kultuuripärandi ja käsitöö, muusika, meelelahutustarkvara ning reklaami valdkondades. Oodatud on ka kõik teised elamusi pakkuvad tegijad (sh maitseelamuste pakkujad) ning ettevõtted, kes töötavad tihedalt koos teiste loomeettevõtetega (sh turismiteenuste pakkujad). Elva Elamusfestival loob suurepärase võimaluse turunduseks ja loomeettevõtete laiemaks tutvustamiseks.

Peale ettevõtjate messi toimub laste- ja noorteala huvitegevuse mess, kus tutvustavad erinevad Tartumaa spordiklubid, noortekeskused huvikoolid jt oma huvitegevuse võimalusi. Lasteala on selle üks osa, mis paikneb Elva Laste- ja Perekodu hoovil ning sinna planeeritakse tegevusi, mis on suunatud eelkooli- ja algkooliealistele lastele ning nende vanematele. See annab võimaluse tutvuda erinevate huvitegevuse võimalustega nii Elva vallas kui ka mujal Tartumaal. Näiteks tutvustab seal oma tegevusi töötubade kaudu Elva Huviala- ja Koolituskeskus. Kindlasti on sel alal ka lastele mõeldud atraktsioonid, näomaalingud ja palju muud põnevat. Lasteala on avatud kell 11–15. 

Noorteala tegevuste eest hoolitseb Elva valla noortevolikogu koostöös Tartumaa noorsootöötajatega. Noored saavad osaleda erinevates töötubades, tutvuda vaba aja veetmise võimalustega ning peale selle on rannaalale koondatud sportlik-meelelahutuslikud tegevused. Noortelaval astuvad üles noored kogu maakonnast.

Elva Elamusfestivali messilaval saab näha valdade kontsertprogrammi. Mess kestab kella 13st 18ni, misjärel algab õhtune kontsertprogramm Verevi järve rannaplatvormil. Õhtuse kontserdi peaesineja on Svjata Vatra ning õhtu lõpetab ilutulestik.

Taas toimub eelmisel aastal menukaks osutunud külastajamäng Bingo, mille osalejate vahel loositakse välja auhindu. Mess on kõigile tasuta!

Kõik ettevõtjad, kes soovivad messile tulla, võtke ühendust kultuurispetsialist Margit Kingiga, tel 5855 3137, margit.kink@elva.ee