Täna tutvustame teile Elva valla ettevõtteid, kes 22. augusti festivalil teile kõigile põnevaid elamusi pakuvad. 

Tühi kott ei seisa püsti, mistõttu alustame kohe maitseelamuste tutvustamisest! Parim alkoholivaba jook 2020 tiitlivõitja Kaseglögi ja seda tootev ettevõte BirchLagoon on Elva Elamusfestivali hea koostööpartner juba algusest peale ning ka sel aastal on võimalik maitsta kohapeal nende erinevaid vägagi põnevaid mahedaid mahlu.  

Kosutava joogipoolise kõrvale saab ampsata mõne piruka, õuna või lausa suširulli – Elva valla ettevõtted pakuvad väga erinevaid maitseelamusi. 

Pärna pagar on festivalil väljas isetehtud hõrgutavate küpsetistega. Kooke pakub ka kohvik, kellel on tabav nimi: Kooki tahad? Peale selle on nad lubanud pakkuda ka igasuguseid muid isuäratavaid asju.  

Aakre Aed, kelle põhitegevus on õunakasvatus ja mesindus, pakub festivalil proovida erinevaid suveõunu. Ka Aakre külaselts tutvustab oma tegevust läbi oma küla maitsete. 

Mis kohalikku elu tutvustav mess see ikka on, kui ei tutvustata kohalikku käsitööd. Näiteks on võimalik Eestiil OÜ-lt tellida just enda kihelkonna riideid. Festivalil saabki nende tegevustega lähemalt tutvuda ja nad on lubanud korraldada isegi moedemonstratsiooni. Samuti saab uudistada linaste masintikanditega tooteid, mida pakub OÜ Kekaa.  

Elva Eakate Päevakeskus hoolitseb selle eest, et eakad saaksid kvaliteetselt vaba aega veeta, tutvustab festivalil kangastelgedel ja varrastel kootud kudumeid, lapitehnikat jms, millega nad iga päev päevakeskuses tegelevad. MTÜ Pritsumehe Marid on võtnud oma südameasjaks keskkonnasäästliku eluviisi, taaskasutades erinevaid materjale oma käsitööd tehes. 

Festivalil on esindatud ka erinevad Elva valla talud. Näiteks kasvatab Piirikivi talu maasikaid ja vaarikaid ning suitsetab kala  – kõik see ootab teid ka festivalil.  

L-Kõrtsi talu toodab aga hoopiski enda kasvatatud toorainest mahesiirupeid, moose ja naturaalseid majakomme. Kas olete kunagi söönud näiteks männikäbimoosi või maitsnud kadaka- või männikäbisiirupit? L-Kõrtsi talu avab maailma seesuguste põnevate maitsete maailma! 

Sääniku talu on kasvanud lausa puhkekeskuseks, kus on võimalik korraldada pidu lausa 80 inimesele! Festivalil saab tuttavaks ka nende pakutavaga.   

Põhjala talus valmistatakse käsitööna kitsepiimaseepe erinevate ravimtaimede, eeterlike õlide ja muude looduslike lisanditega nagu näiteks mustikas, merevaik, roosipulber, roheline savi, meresool, kaerahelbed, tõrv, kakao ja mesi. Valikus on lausa 15 erinevat sorti seepe. Festivalile võtavad nad kaasa ka Tartu Autovabaduse puiesteel populaarsust kogunud kits Jossi, kelle pehmet lokkis karva on võimalik kõigil paitada. 

Põnevaid elamusi jagub festivalil kuhjaga! Näiteks saab koos sõprade või perega proovida meeskonna toimimist RoomEscape põgenemistoas, kes paneb festivalile üles ajutise põgenemistelgi. R&R hoburetked pakuvad kõikidele hobusesõpradele võimaluse proovida ratsutamist või vankrisõitu.  

Draakon ja Delfiin korraldavad töötube, kus saab meisterdada männikäbidest lilli ja pilliroolülidest kaunistusi. Peale selle loetakse nende alal ette Piia Rajaste verivärskest luulekogust loodusluule ettelugemine. Pillapalla peotuba paneb neile omaselt ka festivalil peo püsti –neil on väljas dekoreeritud peotelk, kus lapsed saavad meisterdada või niisama mängida.  

Ka Ulila suveaed on sel aastal oma tegevust tutvustamas ning elamusi pakkumas, nad on sellega veidi salapärased, aga teame, et neil on kaasas kloun, keegi esineja ja mingi töötuba, aga mis täpsemalt, eks see selgub 22. augustil kohapeal. 

Janika Vardja on kohal oma massaažitooliga ning soovijatel on võimalik saada õlavöötme massaaži. Kõik, kes tunnevad huvi looduslikult kaunina olemise vastu, saavad ilunõu just Ilumer OÜ-lt, kes müüb looduskosmeetikat. 

Kröösus Disain on aga ettevõte, mis tegeleb raamatute toimetamise, küljendamise, kujundamise, trükkimise ja turundamisega. Seega, kui sul on plaanis mõni raamat avaldada, tasub nõu minna küsima just neilt! 

Helevalge OÜ võlub teie parimad pildid arvutist seinale! Nende toodete seas on fototapeedid, lõuendid, suuremõõtmelised fotod, postkaardid jpm. 

3D Punkt OÜ tegeleb hoonete 3D laserskaneerimisega. See on kasulik neile, kes planeerivad renoveerimist või hoonete ehitusregistrisse kandmist. Nad on ise öelnud: “Tutvustame viimase aja hoone mõõdistamise trende ehk mõõdulint on meie jaoks möödanik. Näitame, millise täpsusega ning detailsusega on võimalik tegelikult tänapäeval mõõdistada. Meie 3D laserskanner mõõdab mõne minuti jooksul miljoneid punkte enda ümber”. 

EELK Valga Praostkond tutvustab festivalil võimalusi, millega ja kuidas saavad luteri kogudused olla kogukonnale kasulikud. 

Parimaid puhkamisvõimalusi ja põnevaid seikluste pakkujaid Elvas tutvustab Elva Puhkepiirkonna meeskond

Kohtumiseni põneval Elamusfestivalil juba 22. augustil!